Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lohärads IF P-99

Följ

P-99

Följ oss för uppdateringar
Följ
Lohärads IF
Fotboll
P-99
2011 Tr.matcher

Match

Rosersberg P98

1 - 2
Råbergsvallen
17 april 2011
10:00

Lohärads IF

Referat

Referat: Rosersberg P98 - Lohärads IF

I dag var det dags att spela 11-manna mot Rosersberg P98 och inte nog med att det var 11-manna på fullplan. Det var 11-manna på Norra Europas största 11-manna plan.
Björkhaga är en skokartong i jämförelse. Coach blev lite orolig när det dessutom såg ut som Rosersbergs killarna hade käkat mer gröt än det serverats i Lohärads socken det senaste seklet. Troligen några överåriga med i deras P98 lag och det var perfekt för ett år äldre motstånd brukar inte vara någon garanti för jämn match.
Det visar sig dock i första halvlek att vi inte har några som helst problem med dom enorma ytorna, Rosersberg är riktigt bra men vi är minst lika bra. Vi rullar runt bollen med stort själv förtroende och visar samma tålamod som igår.
Helt underbart att se att vi tror på det vi gör och visar bara lugn och ingen panik.
Rosersberg får dock ett friläge som Alex gör en jättefin räddning på.
Vi tar sen ledningen efter en fin solo prestation av Filimonovic som Joel är sist på.
Vid vårat 2-0 mål så är det lunginflammations Mackan som gör ett fantastiskt genom brott och passning till Hampus som trycker dit den otagbart. Max tillför enormt idag i sina byten med sin speed och aggressivitet, hoppas du får vara frisk nu.
2-0 är resultatet i halvtid och vi pratar inte så mycket om ändringar i halvtid mer än att vi skulle försöka trycka lite bollar på ytan bakom deras ytterbackar.
Vi kontrollerar andra halvlek bra fram tills sista kvarten då vi får Timmy skadad efter en spark i huvet (ingen varning!) och Hampus vrickar foten. Då kändes det skönt när deras back tog bollen med handen och vi trodde vi skulle få straff, fast den enda i hela Rosersberg som inte såg det var domaren ( han som såg 18 felaktiga inkast annars idag). Deras trevliga ledare bad lite skrattande om ursäkt! Domaren sa sen att han hade blicken på offside linjen. Han revanscherade sig dock ganska snabbt när han hittade en straff för Rosersberg (som troligen var straff!). Alex är dock ganska nära att ta den. Det kändes ganska skönt när vi hörde slutsignalen för grabbarna var riktigt trööööta.
Känns nästan inte rätt att ge några speciella extra beröm när jag idag var så stolt att alla kämpar och ger sitt yttersta men ok: Zacke var planens gigant i försvarsspelet idag och Edvin gör en strålande insats på backen.
Något som fungerade mycket bättre idag än igår var den första försvararens arbete= forwarden som idag stressade deras uppspel mycket bättre än igår.
Något som kan ha sett lite lustigt ut idag var vårat jätte lååånga lag fast det var ett medvetet val att inte bjuda dom långa Rosersbergs benen på några ytor att springa igenom på och det gjorde dom inte heller mer än en gång.
Vi kommer under året jobba på att få ett litet kortare lag på kanske kortare plan!

I helgen har vi fått klart för oss vad den svenska domar utbildningen tycker är viktigast i svensk ungdoms fotboll, riktiga inkast. lite lustigt att vi på två matcher i helgen blivit avblåsta 30 ggr för det har aldrig varit ett problem förut, eller har laget fått ett kollektivt epileptiskt anfall.
Tror alla vet vad vi ska träna på tisdagens träning= 2 timmar inkast.